FAQ
Używamy niezbędnych plików cookies, aby nasza strona funkcjonowała poprawnie. Opcjonalne analityczne/statystyczne pliki cookies wykorzystamy wyłącznie w momencie, kiedy się na to zgodzisz i je włączysz za pomocą tego narzędzia. Więcej informacji o wykorzystywanych plikach cookies i sposobach zarządzania nimi znajduje się w Polityce prywatności Open Life TU Życie S.A.
Niezbędne pliki cookies
Niezbędne pliki cookies zapewniają podstawowe funkcje, takie jak bezpieczeństwo, zarządzanie siecią i dostępność i wyświetlanie strony. Możesz je wyłączyć, zmieniając ustawienia przeglądarki, ale może to mieć wpływ na funkcjonowanie strony.
Pliki cookies analityczne/statystyczne wyłączone
Analityczne/statystyczne pliki cookies zbierają informacje z zastosowaniem funkcji anonimizacji danych osobowych i pozwalają nam ulepszać naszą stronę internetową. Będziemy mogli z nich korzystać o ile wyrazisz na to zgodę za pomocą powyższego suwaka. Zapisz i zamknij

Opinie ekspertów

30.03.2020
Robert Lasota Departament Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych; Szymon Fidziński Departament Aktuarialny i Zarządzania Ryzykiem;
Wywiad, który ukazał się na łamach Gazety Ubezpieczeniowej o zawieraniu umów ubezpieczeń grupowych pracowniczych na odległość.

Więcej »
05.03.2020
Emilia Niewiatowska; Koordynator Projektu Departamentu Roszczeń i Oceny Ryzyka;
W Open Life zbudowaliśmy rynkowe kompetencje do obsługi roszczeń. Komórką organizacyjną odpowiedzialną za obsługę tego obszaru jest Departament Roszczeń i Oceny Ryzyka (DRO). DRO jest zespółem profesjonalistów, którzy od wielu lat zajmują się obsługą roszczeń. Wszystkie nasze procesy podporządkowaliśmy standardom rynkowym.

Więcej »
12.02.2020
Agnieszka Wardzińska; Kierownik Działu Obsługi Ubezpieczeń Ochronnych Departamentu Obsługi Klienta ;
Do obsługi grupowego ubezpieczenia na życie Open Life przygotowało narzędzia elektroniczne wspierające osoby zajmujące się administracją ubezpieczeń.

Więcej »
08.01.2020
Monika Grudzińska; Zastępca Dyrektora Departamentu Aktuarialnego i Zarządzania Ryzykiem;
Zespół rozwoju produktu grupowego i underwritingu wspiera managerów ubezpieczeń grupowych i rozwija nowe rozwiązania, umożliwiające zaoferowanie optymalnego programu ubezpieczeniowego.

Więcej »
05.12.2019
Robert Lasota; Dyrektor Departamentu Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych;
Open Life jest firmą, która mając zbudowaną solidną pozycję w segmencie produktów inwestycyjnych, podjęła strategiczną decyzję, by budować swoją ofertę ubezpieczeń ochronnych.

Więcej »
06.03.2019
Barbara Florkiewicz; Starszy Menadżer Produktów w Open Life Towarzystwo Ubezpieczeń Życie S.A.;
Dla freelancera polisa na życie to bufor bezpieczeństwa. Wypadek może zdarzyć się każdemu, nawet jeśli cieszy się dobrym zdrowiem.

Więcej »
06.02.2019
Maciej Świtek; Dyrektor Departamentu Sprzedaży Multiagencyjnej w Open Life Towarzystwo Ubezpieczeń Życie S.A.;
Polacy powoli się przekonują, że polisa na życie to nie tylko ochrona rodziny, ale też – a może przede wszystkim – jedno z bardziej podstawowych narzędzi zarządzania własnym budżetem. Pozwala zabezpieczyć ważne wydatki i zobowiązania na wypadek utraty pracy, zdrowia, możliwości zarabiania pieniędzy. O czym warto pamiętać przy zakupie ubezpieczenia na życie, żeby zapewnić sobie optymalną ochronę?

Więcej »
09.01.2019
Barbara Florkiewicz; Starszy Menadżer Produktów w Open Life Towarzystwo Ubezpieczeń Życie S.A.;
Ubezpieczenie na życie najlepiej kupić zaraz po rozpoczęciu pierwszej pracy – młode, zdrowe osoby co do zasady mogą liczyć na niższe składki. Bywa jednak, że spóźnimy się z zakupem polisy… nawet o kilkadziesiąt lat. Co wtedy? Czy kupowanie ubezpieczenia na życie przez emeryta lub rencistę ma w ogóle sens?

Więcej »
19.12.2018
Robert Lasota; Dyrektor Departamentu Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych w Open Life Towarzystwo Ubezpieczeń Życie S.A.;;
Grupowe ubezpieczenia pracownicze mogą być finansowe przez samych pracowników lub przez pracodawcę. W Polsce wciąż przeważa ten pierwszy model – jednak z roku na roku pojawia się coraz więcej programów finansowanych przez pracodawców.

Więcej »
05.12.2018
Szymon Fidziński; Dyrektor Departamentu Aktuarialnego i Zarządzania Ryzykiem w Open Life Towarzystwo Ubezpieczeń Życie S.A.;;
Ubezpieczenie na życie to nie tylko rozwiązanie dla rodziny. Polisa może też zabezpieczyć przyszłość finansową firmy na wypadek śmierci jednego ze wspólników.

Więcej »

Masz pytania?
Czekamy na naszej infolinii:

801 222 333
lub
+48 22 101 41 60

Zapraszamy w godzinach:
9:00 – 17:00 pn-pt

Open Life Towarzystwo Ubezpieczeń Życie Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie przy ul. Przyokopowej 33, 01-208 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000292551, posiadająca numer REGON 141186640 i numer NIP 107-00-08-220, kapitał zakładowy zarejestrowany i w całości wpłacony wynosi 95 500 000 zł.

ul. Przyokopowa 33
01-208 Warszawa

Sekretariat Zarządu:

+48 22-270-11-11

fax: +48 22 118-94-89

e-mail: info@openlife.pl

Open Life Towarzystwo Ubezpieczeń Życie Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie przy ul. Przyokopowej 33, 01-208 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000292551, posiadająca numer REGON 141186640 i numer NIP 107-00-08-220, kapitał zakładowy zarejestrowany i w całości wpłacony wynosi 95 500 000 zł.